Selecteer uw regio

Meer informatie

Spabad.nl
Spabad producten
Doos met sticker

Waar moet ik op letten?

Er zijn een aantal belangrijke zaken die met de aanschaf, plaatsing en onderhoud van uw spabad samenvallen en waar u in het aanschafproces rekening mee dient te houden. Komt het spabad bijvoorbeeld binnen of buiten? En wat is de ideale ondervloer voor uw spabad? Hieronder vindt u enkele aandachtspunten.

Ondergrond
Voor uw spabad heeft u een goede ondergrond nodig. Het is niet nodig de ondergrond te funderen met bijvoorbeeld heipalen. Een stevige tegelvloer voorkomt dat het bad verzakt.

Ruimte
Een Spabad is in beginsel ontwikkeld voor in de tuin. Mocht u het bad in huis of op balkon willen plaatsen is dat geen probleem. Houdt wel rekening met de grote van het baden het gewicht. Controleer of de draagconstructie van het huis of dak, het gewicht van het bad kunnen dragen. Goede ventilatie is van groot belang als een spabad in huis staat.

Exploitatiekosten
Naast aanschafskosten dient u rekening te houden met gemiddeld 500 euro per jaar aan exploitatiekosten. De exploitatiekosten bestaan onder andere uit energiekosten en kosten voor het onderhoud van het water.

Jets
Laat u goed informeren over het aantal, het soort én de positie van de jets in het bad.

Elektriciteitsaansluiting
Sluit uw spabad voor de veiligheid aan op een aparte elektriciteitsgroep.

Water
Voor het onderhouden van een goede waterkwaliteit zijn er per bad verschillende handelingen nodig. De leverancier van uw bad kan u daar het beste over informeren. De aandachtsgebieden van het onderhoud zijn o.a.: de ph-waarde, chloorwaarde, temperatuur, hardheid van het water en de (al dan niet) aanwezige concentratie algen en bacteriën. De laatste twee zijn met goed en vooral frequent onderhoud te voorkomen. Het is zeker niet zo dat u uren per week bezig bent met het onderhoud van uw bad.

Pompen
Een belangrijk aandachtspunt is het pompensysteem. De pompen sturen de jest aan en zijn daardoor mede bepalend voor de kracht van de waterstralen. Ook hebben de pompen invloed op het energieverbruik en dus op de exploitatiekosten.