Selecteer uw regio

Meer informatie

Spabad.nl
Spabad producten
Doos met sticker

Zwemspa

Een nieuwe ontwikkeling op het gebied van spabaden is de zwemspa. Deze combinatie van spa en zwembad is een goed alternatief voor een zwembad wanneer u daar de ruimte niet voor heeft. Een zwemspa is namelijk stukken compacter. Ook is een zwemspa goedkoper dan een zwembad en verbruikt deze minder energie.

De zwemspa is in vergelijking met een zwembad relatief klein, maar biedt veel van de mogelijkheden. De powerjets in een zwemspa creëren een tegenstroom waarin u op de plaats kunt zwemmen. Op deze manier ondergaat u een uitdagende workout. De kracht van de water- en/of luchtstromen is traploos instelbaar. Dit maakt een zwemspa ook ideaal voor revalidatie, herstel van blessures of simpelweg ontspanning. Ook de temperatuur is regelbaar, variërend tussen 35°C en 40°C.

Zwemspa’s zijn in verschillende vormen en maten verkrijgbaar, geheel afhankelijk van uw wensen en de beschikbare ruimte. Zwemspa’s worden compleet gemonteerd of in bouwpakketten geleverd. Bouwpakketten dienen zelf in elkaar gezet te worden.

Een zwemspa kan op een terras gezet worden, (gedeeltelijk) ingegraven worden in tuin of terras, of binnen geplaatst worden. Ze zijn verkrijgbaar in verschillende kleuren en ombouwmaterialen, wat vooral belangrijk is bij een zwemspa welke niet wordt ingegraven. De ombouw is meestal gemaakt van glasvezelversterkt polyester (acryl) en/of hout. Het is belangrijk dat de zwemspa op een stevige, vlakke ondergrond geplaatst wordt zodat er geen verzakking plaatsvindt. De zwemspa moet te allen tijden waterpas staan. Hierbij is een goede tegelvloer vaak voldoende. Wanneer u een zwemspa op het (dak)terras of balkon wilt plaatsen, zorg er dan voor dat deze het gewicht van een gevulde zwemspa aankan!

In de meeste zwemspa’s zijn zitplaatsen gecreëerd. Deze kunnen variëren in aantal en plaatsing. U kunt kiezen voor zitplaatsen in het zwemgedeelte, of in een apart compartiment aan het uiteinde van de zwemspa. In deze laatste situatie fungeert het aparte gedeelte als hot tub, jacuzzi of bubbelbad.

Wanneer de zwemspa buiten geplaatst wordt is er een afdekkap nodig. Deze is vaak behoorlijk zwaar en kan dus naast losse gedeelten ook aangeschaft worden met een elektronisch mechanisme om de kap te verplaatsen. Daarnaast zijn er verschillende soorten LED verlichting te installeren, in allerlei kleuren.

De zwemspa moet, ongeacht of deze binnen of buiten geplaatst wordt, altijd op een aparte kracht- of kookstroomgroep aangesloten worden. Deze stroomgroep moet tevens voorzien zijn van een aardlekschakelaar en 16A afgezekerd zijn.

Bij de aanschaf en installatie van een zwemspa zijn talloze extra’s verkrijgbaar. Voorbeelden hiervan zijn sfeerverlichting, watervallen, extra lig of zitplaatsen, een apart ontspanningsgedeelte en zelfs muziekinstallaties en LCD tv’s.